Sistemele de pereți cortina din aluminiu sunt bine echipate pentru a face față cerințelor care îmbunătățesc mediul de viață și de lucru al unei clădiri.

Pereții tip cortina îndeplinesc provocările designerilor creativi de astăzi, prin utilizarea unui design unic.

Un sistem de pereți cortina este o acoperire exterioară a unei clădiri în care pereții exteriori sunt nestructurati, utilizate pentru a menține vremea și pentru ocupanți.

Deoarece peretele cortinei este nestructural, acesta poate fi realizat din materiale ușoare, prin urmare se reduc costurile de construcție.

Atunci când sticla este utilizată ca perete cortină, un avantaj este că lumina naturală poate intra în interiorul clădirii. Fațada peretelui cortinei nu suportă nici o sarcină structurală din clădire, în afară de greutatea încărcăturii proprii. Pereții transferă încărcările vântului laterale care intră pe structura principală a clădirii prin conexiuni la podele sau coloane ale clădirii.

Un perete cortină este proiectat să reziste la infiltrarea aerului și a apei, să absoarbă mișcarea indusă de forțele vântului și a forțelor seismice care acționează asupra clădirii.

Sistemele de pereți cortină sunt proiectate în mod obișnuit cu elemente de cadre din aluminiu extrudate.

Cadrul din aluminiu este în mod obișnuit umplut cu sticlă, care oferă o clădire plăcută din punct de vedere arhitectural, precum și beneficii cum ar fi lumina zilei.

Aceste sisteme de pereți tip cortina sunt diferiți, deoarece sunt concepute pentru a acoperi mai multe etaje, luând în considerare cerințele de proiectare cum ar fi: expansiunea termică și contracția, eficiența termică pentru încălzirea, răcirea și iluminarea eficientă din clădire.

Marea majoritate a pereților tip cortină puși la parter sunt instalați în bucăți lungi. Pentru celelalte etaje se folosește un altfel de sistem pentru a putea împărți secțiunile clădirii. Pereții cortină pot fi înșurubați pentru un aspect mult mai frumos, reușind în acest mod un model arhitectural modern.